Žufaňa

foodblog a bistro

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Blog
  • MENU
    • Denná ponuka
    • Stála ponuka
  • Filozofia
  • VIANOCE
  • Kontakt

Prečo sa naše bistro volá “Žufaňa”?

7. októbra 2015 / Kris Hertelová Leave a Comment

#zo zákulisia, #zo žufane

Dávno predtým, ako v mojej hlave vznikla Žufaňa, som vedela, že ak otvorím jedného dňa miesto, kde budem variť, budem tam pripravovať obrovské hrnce polievok. Lebo viem, že sama by som na polievkach prežila. A tam niekde to začalo…

Keď som sa neskôr odvážila návštevám servírovať moje ranné obilninové “gebuzinky”, na pohľad nevábne, a oni vylízali misky a chceli to jesť zas a znova, vedela som, že aj tadiaľto ako kuchár prejdem.

Neskôr sa do tejto trojčlenky pridali moje večerné výmysly. Z ingrediencií “čo chladnička dala” som vymiešala nátierky, natrela na čerstvý chlieb a mľaskala. Ani som si neuvedomila a zoznam produktov bol na svete. Chcem variť jedlá, ktorými som aj ja živá a verím im.

Jedného dňa pri svojom pravidelnom behu mi v hlave ide: kaša, polievka, nátierka, kaša, polievka, nátierka, ka… Žufaňa! Veď všetky tieto dobroty naberám väčšou či menšou žufankou.

DSC0304

Pridala som k tomu nápad servírovať jedlo „na žufane“. Možno poznáte ten vtip: “Zuzinka, prosíš si polievku? Starká, ja nie som hladná. A koľko ti naložím žufaní?“ Pointa presne vystihuje moju “babičkovskú” túžbu kŕmiť ľudí. Nech si človek sám rozhodne či si prosí jednu, dve alebo tri žufane.

Vyberiete si nielen, na čo máte chuť, ale aj na koľko žufaní sa cítite. Dáva to priestor na ochutnanie viacerých jedál počas jednej návštevy bistra.

Veríme tiež, že tento spôsob servírovania vedie k zodpovednému stravovaniu. Po porade s obsluhujúcim personálom si zvládnete namiešať dobroty tak, aby boli žalúdky sýte, misky čisté a my Žufane spokojné, že sme nielen dobre navarili, ale ani neplytváme jedlom.

Stále si môžete prísť po dupľu. To budeme ešte spokojnejšie. 😉

« Ako vznikol recept na Žufaňu
Žufaňa hľadá kuchára »
Kris Hertelová

O mne - Kris Hertelová

Srdco mám žufaňovské. Starám sa o plné brušká - som kuchárka a dula. Hnacia sila, v kuchyni, aj vo vzťahoch. Pohyb je moje druhé ja, taký ten sebapoznávací a potom najmä jógový a prechádzkový.

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Po - Ne

DOČASNE ZATVORENÉ

Po - Ne

Dulovo námestie 4, Bratislava

autobusy 50, 68

Parkovanie

0948 768 086

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Facebook

https://www.facebook.com/ZufanaBistro

Spojte sa s nami

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Rezervácie

0948 768 086

Vianočné darčeky zo Žufane

Žufaňa mieni, korona mení

Žufaňa mieri do Rače

So sebou

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme · vytvorili Digital Nomads