V marci, mesiaci kníh, sme v Žufani nelenili a vydali sme knihu. Sme začínajúci autori, preto má skromne 6 strán a nesie názov Jarné menu. Kniha je k nahliadnutiu priamo v bistre. Kúpiť si ju nemožno, zato ponúka nevídané pochúťky. Tie sú dostupné každodenne do zjedenia zásob. Príďte si ju k nám prelistovať a pochutnať.
Aké zmeny vás čakajú? Do jarného menu pribudla stabilná ponuka jedál: paštéta a zeleninový tatarák ako liek na malý hlad a vegetariánska miska a šalát ako hlavné jedlá. Rozšírili sme ponuku smoothie, pohrali sa s limonádami, pridali pivo. Doplnili čosi pre detváky a milovníkov čokolády. Čosi zdraželi, čosi zlacneli, čosi pridali, mnohé vylúčili.
Najväčšia praktická zmena je, že denná ponuka jedál zmizne z tabulí nad barom a presťahuje sa na poslednú stranu tlačeného menu na stoloch.
Prečo?
1. Nie sme Mekáč
Zo Žufane sme nechtiac urobili McDonald’s. Doteraz vás menu lákalo zájsť k baru, urobiť iniciatívne objednávku. Žufaňu profilujeme ako zašiváreň, obývačku. Chceme, aby ste si k nám prišli oddýchnť, nechali sa hýčkať, obslúžiť. Aby ste všetkú prácu nechali na nás.
2. Miesto nad barom nie je nafukovacie
Barová polica nestačí, naša ponuka sa tam nezmestí. My nemáme svedomie niektoré jedlá uprednostniť a iné nechať na pospas osudu.
3. Galéria mladého umenia
Dve Žufane sú vyštudované kulturologičky, tretia architektka. Potrebujeme sa obklopovať tvorivosťou. Miesto nad barom prenecháme umeniu. Jedlé tabule nahradia obrazy. Výstavku začíname obrazmi našej zákazníčky, talentovanej umelkyne. A že sa je načo tešiť! Čo vieme, aktuálne vystavuje v New Yorku, Prahe… a o chvíľu v Žufani. <3
Mladí umelci, ktorí chcete u nás vystavovať, ozvite sa na janka@zufana.sk
Konkrétne novinky
Pribudne nová kategória kaše
Kaše, to je to naše! Prichádza čas na skutočnú experimentovačku. Pre fajnšmekrov sme prihodili kategóriu, kde sa vyskytnú ingrediencie ako quinoa, amarant, kokosové či mandľové mlieko, vychytaná čokoláda, papája, čučoriedky, či makadamové orechy.
Prečo sa zmenila cena kávy?
Kamaráti, úprimne. Pred otvorením sme náklady a cenotvorbu rátali na kolene, neskúsene. Dovážeme vám z Anglicka kávu svetovej kvality a aby sme tak mohli robiť aj naďalej a ešte sa z toho tešiť, pri niektorých položkách sme uťali 10, 20 centov nahor.
Po veľkej matematickej úlohe, kde sme tentokrát započítali aj kávový odpad (vzniká pri nastavovaní mlynčeka a ladení espressa, ktoré vám chceme v top kvalite podávať), nás matika nepustí.
A čo vegetariáni?
Dobrá správa – k jedlu dňa pribúda stabilne ponuka takzvanej vegetariánskej misky (pracovne strukovinová masala/kari s prílohou) a šalátu ako hlavného jedla.
Tí z vás, ktorí v jarnom menu nenájdu „to svoje“, hovorte s nami. Na leto plánujeme ďalší upgrade a chceme, aby boli vaše postrehy jeho súčasťou.
Pridaj komentár