Pšátelé, je to tady! Slnko nám svieti o poznanie dlhšie, teplota stúpa, fšetko kvitne. Jar je definitívne tu a s ním aj žufaňovské jarné menu. Čítajte pozorne, čo sme pre vás pripravili a samozrejme, príďte fšetko vyskúšať!
Predĺžili sme rána.
Ak ste doteraz z nejakého dôvodu nestíhali cez týždeň naše raňajky, odteraz si ich u nás môžete vychutnať do 10:30. Pripravili sme pre vás tieto raňajkové novinky:
Tanier Miletička
Predstavujeme vám jeho jarnú verziu. Tri chlebíky natreté farmárskym maslom obložené ľahkou morčacou šunkou, reďkovkami a hráškovou nátierkou s lučinou. K tomu vajíčko na hniličku. Mňam.
Kaša z bieleho maku
Nahradila obľúbenú štedrú. Varená je na hruškovej výžive s bielym makom, vanilkovou smotanou a šťavnatým kompótom. Mak v našej ponuke nesmie chýbať a tak sme špekulovali, kam s ním. Priznáme sa, tento bielomakový výmysel nám veru vyšiel.
Štedré dolky
Aby vám ľúto za štedrou kašou nebolo, vymysleli sme si túto dobrotu. Makové kysnuté dolky na slivkovej omáčke s vanilkovým tvarohom a praženými vlašskými orechmi. Okamžitá láska na prvé zavoňanie aj ochutnanie.
Koštovka
Ak ste sa doteraz nevedeli rozhodnúť, čo na raňajky, pripravili sme pre vás ochutnávku našich-vašich obľúbených produktov. Jedna žufaňa kaše z bieleho maku, štamperlík Miláčika, chlebík s hráškovou nátierkou a vajíčko na hniličku. To je naša nová Koštovka.
Čo dobrého na obed?
Hustý hríbový guláš s mrveničkou vystrieda ľahká polievka z pečenej mrkvy, červenej šošovice a zázvoru. Posypaná luskami z mladého hrášku, klíčkami a kešu. Je taká dobrá, že vám jedna žufaňa zaručene nebude stačiť. Aj my sme si k nej už vytvorili ľahkú jarnú závislosť.
Ó, áno, je tu šalátový čas!
Predstavte si misku plnú šalátových listov, s reďkovkami, sladkým hráškom, vajíčkom a bylinkovým cottage cheesom. Ľahký obed či večera, jesť sa dá kedykoľvek.
Čo ešte? Čo ešte?
Bezlepkáči! Nech sa páči, otestujte nový kváskový pohánkový chlebík z Biopekárne v našej jarnej ponuke. Je jeden z najfajnovejších, aké sme doteraz vyskúšali.
Teší ma, John Lemon. Limonády vyrábané na prírodnej báze, ktoré nám padli do chuti a tak sa s vami o ňu delíme. Podľahli sme limetke, prírodnej kole či čiernej ríbezli… A tiež Matyšákovmu hroznovému muštu. Radíme ochutnávať pekne jeden po druhom.
Ovocný Pereg. Do ponuky nám prikvitlo obľubené a všade oceňované Víno z čiernych ríbezlí. Je to voňavé prenášadlo do babkinej záhrady. Nám najviac chutí zachladené. A vám?
Navnadili sme vás? Príďte testnúť celú ponuku, pretože toto zďaleka nie je všetko. Veď nás už poznáte. My stále a hlavne radi niečo nové vymýšľame. 😉
Pridaj komentár