Žufaňa

foodblog a bistro

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Blog
  • MENU
    • Denná ponuka
    • Stála ponuka
  • Filozofia
  • VIANOCE
  • Kontakt

O slovo sa hlási žufaňovské jarné menu!

31. marca 2017 / Eva Takáčová Leave a Comment

#jarné menu, #kaša, #novinky, #obed, #raňajky

Pšátelé, je to tady! Slnko nám svieti o poznanie dlhšie, teplota stúpa, fšetko kvitne. Jar je definitívne tu a s ním aj žufaňovské jarné menu. Čítajte pozorne, čo sme pre vás pripravili a samozrejme, príďte fšetko vyskúšať!

 

Predĺžili sme rána.

Ak ste doteraz z nejakého dôvodu nestíhali cez týždeň naše raňajky, odteraz si ich u nás môžete vychutnať do 10:30. Pripravili sme pre vás tieto raňajkové novinky:

 

Tanier Miletička

Predstavujeme vám jeho jarnú verziu. Tri chlebíky natreté farmárskym maslom obložené ľahkou morčacou šunkou, reďkovkami a hráškovou nátierkou s lučinou. K tomu vajíčko na hniličku. Mňam.

 

Kaša z bieleho maku

Nahradila obľúbenú štedrú. Varená je na hruškovej výžive s bielym makom, vanilkovou smotanou a šťavnatým kompótom. Mak v našej ponuke nesmie chýbať a tak sme špekulovali, kam s ním. Priznáme sa, tento bielomakový výmysel nám veru vyšiel.

 

Štedré dolky

Aby vám ľúto za štedrou kašou nebolo, vymysleli sme si túto dobrotu. Makové kysnuté dolky na slivkovej omáčke s vanilkovým tvarohom a praženými vlašskými orechmi. Okamžitá láska na prvé zavoňanie aj ochutnanie.

 

Koštovka

Ak ste sa doteraz nevedeli rozhodnúť, čo na raňajky, pripravili sme pre vás ochutnávku našich-vašich obľúbených produktov. Jedna žufaňa kaše z bieleho maku, štamperlík Miláčika, chlebík s hráškovou nátierkou a vajíčko na hniličku. To je naša nová Koštovka.

 

Čo dobrého na obed?

Hustý hríbový guláš s mrveničkou vystrieda ľahká polievka z pečenej mrkvy, červenej šošovice a zázvoru. Posypaná luskami z mladého hrášku, klíčkami a kešu. Je taká dobrá, že vám jedna žufaňa zaručene nebude stačiť. Aj my sme si k nej už vytvorili ľahkú jarnú závislosť.

 

Ó, áno, je tu šalátový čas!

Predstavte si misku plnú šalátových listov, s reďkovkami, sladkým hráškom, vajíčkom a bylinkovým cottage cheesom. Ľahký obed či večera, jesť sa dá kedykoľvek.

 

Čo ešte? Čo ešte?

Bezlepkáči! Nech sa páči, otestujte nový kváskový pohánkový chlebík z Biopekárne v našej jarnej ponuke. Je jeden z najfajnovejších, aké sme doteraz vyskúšali.

Teší ma, John Lemon. Limonády vyrábané na prírodnej báze, ktoré nám padli do chuti a tak sa s vami o ňu delíme. Podľahli sme limetke, prírodnej kole či čiernej ríbezli… A tiež Matyšákovmu hroznovému muštu. Radíme ochutnávať pekne jeden po druhom.

Ovocný Pereg. Do ponuky nám prikvitlo obľubené a všade oceňované Víno z čiernych ríbezlí. Je to voňavé prenášadlo do babkinej záhrady. Nám najviac chutí zachladené. A vám?

 

Navnadili sme vás? Príďte testnúť celú ponuku, pretože toto zďaleka nie je všetko. Veď nás už poznáte. My stále a hlavne radi niečo nové vymýšľame. 😉

« Hľadáme kuchára a čašníka na plný úväzok
Otvárame piknikovú sezónu »
Eva Takáčová

O mne - Eva Takáčová

Som duša, ktorá rada tvorí. Cestu bližšie k sebe som našla aj vďaka Žufani. Krásu všedného objavujem v pomalosti, jóge, v dobrom jedle, káve či v rozhovoroch s priateľmi.

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Po - Ne

DOČASNE ZATVORENÉ

Po - Ne

Dulovo námestie 4, Bratislava

autobusy 50, 68

Parkovanie

0948 768 086

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Facebook

https://www.facebook.com/ZufanaBistro

Spojte sa s nami

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Rezervácie

0948 768 086

Vianočné darčeky zo Žufane

Žufaňa mieni, korona mení

Žufaňa mieri do Rače

So sebou

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme · vytvorili Digital Nomads