Z času na čas sa pre niečo ozaj nadchnem a potom s odhodlaním prenesiem aj zemeguľu na inú galaxiu. Mám opakovanú skúsenosť, že sa stačí rozhodnúť.
Rozhodnúť sa napríklad, že letné jedlá nafotíme na luxusnom hausboate. Že nám ich nafotí jeden z najlepších fotografov vôbec. Že bude páliť slnko a jeho západ z nás urobí krásavice. Oblečené budeme mať upcyklované dizajnérske kúsky, lebo si dohodnem spoluprácu s uznávaným módnym tvorcom. Keď bude po práci, poskáčeme do vody a budeme žúrovať, popíjať a jesť do noci. Užijeme si šancu, možno raz za život, stáť na doskách, ktoré znamenajú pre náš moment, svet.
Takto uvažujem o všetkom, čo žijem. Dopredu mám nalinajkované sny a plány. V hlave mám dokonalú kompozíciu mojej budúcnosti. Poznáš to, nie?
Človek mieni… ale čo ak sa ti do života vkradne zmena, ktorá tvojimi plánmi zaburáca?! Kto dočíta blog do konca, dozvie sa, ako fotenie nášho letného príbehu dopadlo. Nateraz ti prezradím, že som sa búrok prestala báť a naučila som sa tancovať v daždi.
Bliny
Minulé leto sa bliny stali vaším, nielen naším, obľúbeným jedlom. Veríme, že za to môže práve verzia s tzatziky a rybou. Uhorkový zázrak s gréckym jogurtom a kôprom netreba predstavovať. Zdobiť letnú verziu bude trhaný údený pstruh.
Kaša
Vaša najobľúbenejšia kaša. Nás ju nudí variť, lebo je „príliš jednoduchá“, naviac málo slovenská. Nuž ale pýtate si ju, vylizujete misky a my varíme pre vaše potešenie. Celé leto vás bude sprevádzať kokosová ryžová kaša s vanilkou. Raz so sezónnym ovocím, inokedy s ovocným pyré. Aspoň tu sa budeme hrať!
Chlebíky Miletička
Prvé leto po otvorení sme spojili všetko dobré, čo nám ponúka neďaleká Miletička. Obložili sme chlebíky paprikou, paradajkou a uhorkou. V letnej verzii ich natierame smotanovým nátierkovým maslom a servírujeme so sous-vide vajkom v stojančeku. Jop, máme aj bezlepkový chlebík!
Šalát
V obrovskom tanieri je naskladaný listový šalát s rukolovým pestom, čerešňové paradajky a mozzarella, nakladaná žltá a zelená cukina a opražené slnečnicové semiačka. Sme na kašu, ale v lete sme aj na šalát.
Dolky
Vraciame sa s mandľovými dolkami. Ponúkame ti na výber dva varianty – s nugátovým Slowtella krémom alebo naším tvarohovým miláčikom. Navrch príde čerstvé ovocie a mandľové lupienky.
Lečo
Pre mňa je lečo zákon. Lečo, čo je leto. Detstvo. Záhrada u babky a deda. Zelenina vo fóliovníku. Chodím po tomto meste s odvážnym tvrdením, že ho varím najlepšie. Som úchylná na dokonalý pomer dobre usmaženej cibule a množstva papriky a paradajok, nič viac. K tomu chlieb, vajco alebo klobása. Ja tvrdím, že zeleninová verzia sama o sebe je najvác! Rada o tom presviedčam všetkých okolo, stav sa!
Polievka
Krém z čerstvých paradajok z trhoviska. Olivový olej. Bazalka. Sezóna, slnko a trh Miletička v miske. Letnejšia polievka už ani nemôže byť!
A čo ešte?
Mangovka ako nová limonáda a malinové smútyčko, aby ti nebolo smutnučko za malinovkou, sú letné drinky od smädu. Doppio na ľade a ľadové karamelové latté potešia kávomilcov. K dezertom pribudol čokoládový „bounty“ puding, vegan. Máme aj Frizzanté, aby mal tvoj brunch bublinky! Á, čaká ťa kopec ďalšej letnej rošády!
Rezervácie a otváracie hodiny
Cez leto sme zmenili otváracie hodiny, sme tu pre teba denne do 16.00.
PON-PIA 7.00-16.00
SO 8.00-16.00
NE 9.00-16.00
Rezervácie prijímame len telefonicky na 0948 768 086 v čase otváracích hodín. Cez týždeň si môžeš stôl rezervovať bez obmedzení.
ZMENA sa týka VÍKENDOV.
Rezervácie prijímame už iba na čas otvorenia – v sobotu na 8.00 a v nedeľu na 9.00. Nikedy inokedy počas dňa. Ak sa rozhodneš cez víkend si pospať a prísť neskôr, super! Zobuď sa, umy si zuby, hoď do seba banán, nech nezúriš od hladu a poď si chytiť stôl. Kým sa uvoľní, trvá to maximálne 20 min. Ak máš dobrý deň, sedíš hneď.
Veríme, že vo výsledku ti nové pravidlo pomôže ľahšie nájsť stoličku. Mnoho miest sme mali vyrezervovaných a stoly boli 20-30 minút pred rezervačkou prázdne.
A ako dopadlo naše fotenie? Pravdou je, že sme štyri dni pred fotením netušili, kde budeme fotiť. Že sme polhodinu pred odchodom volali ujovi Iľkovi a sledovali počasie na piatich aplikáciách, lebo sa na Bratislavu rútila inferno búrka.
Reku: „Maťo, počúvaj, nie sme hysterické nevesty. Ak by si mal fotiť svadbu, tak fotíš za každého počasia, poďme do toho a uvidíme.“ Rýchly odchod. V chvate na parkovisku pred vodnými vilami sa prezliekame hlava nehlava do handier, čo ktorá doma nahrabala. Nenalíčené, lebo si ideme na vlne „načural bjuty“. Počas fotenia sme utopili Evin ajfón. Prekvapivo nie v Dunaji, lež v rozliatom olivovom oleji.
Pravdou je, že zo žúrky nebolo nič. Dážď, mobilná nehoda a kopec riadov, ktoré sme o desiatej večer šúrovali v Žufke, sa postarali o iný program.
Naše činy, práca či my, môžeme byť vždy lepší. Pre budúcnosť. No momentálne je všetko presne také, aké má byť. Momentálne si plánujeme užiť tú neznesiteľnú ľahkosť leta, ľudí a lásku s nimi. Momentálne chodíme bosé po tráve, pijeme víno na rozpálenej terase a potíme sa pri varení lekvárov alebo maľovaní bytu.
Život je momentálne dosť super. Stačí sa pre to rozhodnúť. Rozhodnúť sa zatancovať si v búrke.
Ono veď, čo vravíš na naše fotky, dobré rozhodnutie, nie? 🙂
Fotografie: náš dvorný fotograf Matej Kmeť
Lokácia: Bratislava Jarovce, súkromný hausboat jednej parádnej rodinky (ďakujeme 🙂 )
Pridaj komentár