19 júla, 2024
Večery dlhé, teploty neúnosné a komáre otravné. Je to jasné, leto je zas v plnom prúde. V Žufete sme sa mu prispôsobili vynoveným letným menu, ktoré vyhovie deťom, dospelým, milovníkom mäsa, vegánom a aj ľuďom s intoleranciami. Prídite naše zbrusu nové letné menu okúsiť na Partizánsku lúku k amfiteátru do okienka, ktoré nájdete nielen po zvuku štrngajúcich tanierov, ale aj podľa vône, ktorá vás presvedčí o tom, že druhá večera skutočne je dobrý nápad.
Ako vyzerá letné menu v Žufete?
POLIEVKY
Cuketová so strúhanou mrkvou, bazalkový olej, semiačka (slnečnica, tekvica), chlieb
VEGAN (bez chleba je bezlepková)
330 ml/ 4,50 €
HLAVNÉ JEDLO
Pšeno s petržlenovým pestom, nakladaný karfiol a cibuľka, náš domáci ajvar
VEGAN, bezlepkové
350 g
- pečené vykostené kuracie stehno 10,00 €
- grilovaný halloumi syr 10,00 €
- nakladaný portobello šampiňón / VEGAN 9,00 €
LEPEŇÁK (plnený zapečený chlieb)
MÄSO: s pečeným kuracím stehnom, cheddar, bazalková majonéza, ajvar a nakladaná cibuľka
200 g / 6,50 €
VEGE: s nakladaným portobellom, cheddar, bazalková majonéza, ajvar a nakladaná cibuľka
200 g / 6,00 €

Hranolky, tatarka / kečup 3,50 €
s kečupom sú vegánske
SLADKÉ
Obilninová kaša s ovocím podľa aktuálnej ponuky
Kaša z celého zrna alebo vločiek, so sezónnym ovocím, orechovým maslom a posýpkou
250 g / 6,00 €
Žemľovka s marhuľovým rozvarom, miláčikom a lupienkami mandlí
250g / 7,00 €
Miláčik s marhuľovým rozvarom
Tvarohový krém s mascarpone a vanilkou
120g / 4,00 €
Banánový puding s arašidovým maslom, marhuľový rozvar
VEGAN puding z tapiokových perličiek
120g / 4,00 €
DETSKÉ MENU
Vykostené kuracie stehno v mäsovej omáčke s hráškom, mrkvové pyré
200 g / 5,00 €
Kde sa naje alergik v Bratislave? V Žufete!
Letné menu sme v Žufete zostavovali nielen tak, aby nám aj vám chutilo, ale aj tak, aby sa u nás najedol skutočne každý. A to nielen malý či veľký „žufeťák“, ale aj ten, ktorého voľba potravín je okresaná. Preto sa u nás bez problémov chutne a hutne nasýtia aj ľudia s intoleranciami, alergiami či vegáni. Naša polievka z cuketového krému a nakladaný portobello šampiňón s pšenom sú vďaka minimu alergénov vhodné aj pre hladných „bezlepkáčov“, vegánov či alergikov.
No a v prípade, že vás pri pohľade na susedov tanier prepadne chuť po dezerte, obilninová kaša so sezónnym ovocím (taká, akú len v Žufete varia) pošteklí každý mlsný jazýček – aj ten, čo má problém s laktózou.

Kým slnko nezačne zapadať zase o šiestej, čakáme vás v Žufete s naším vynoveným letným menu. Prídite ochutnať!