Jedlo 2 je na svete! Šťavnatá, svieža letná knižka plná žuvotu už v predpredaji.

7 mája, 2025

Čo nájdeš v knižke Jedlo 2?

Kým v našej prvej jedlej knižke sme sa venovali jesenno-zimným receptom a vianočným dobrotám, v našom šťavnatom pokračovaní nájdeš až 69 jarno-letných receptov plných hlavne tej najfarebnejšej sezónnej zeleniny a ovocia

Knižka je plná osobných textov, básní – ako inak, o jedle, a nádherných ilustrácií od našej Evky. Bonusom sú, samozrejme, aj obľúbené recepty z nášho Žufetu, ktoré nikde inde nenájdeš. 

Ak teda náhodou v tie dva dni v roku, kedy máme zatvorené, budeš mať chuť na naše legendárnu Žemľovku alebo Hrachový krém s pečeným kelom, po novom si ich budeš môcť pripraviť aj doma vo vlastnej kuchyni. Nezabudni nám prísť povedať, ako sa vydarili! 

Z knižky sa, ako máme vo zvyku, budú tešiť aj vegáni a bezlepkáči a špeciálny priestor sme venovali aj kapitole Džemovačka, v ktorej sa Kris delí o svoje tipy na dokonalé džemy a rozvary ako od babky, ktoré v pohode zvládneš pripraviť aj v klasickej panelákovej kuchyni.

fotografia od Martiny Slovákovej, Cukru Production
fotografia od Martiny Slovákovej, Cukru Production

Po prvý raz prezrádzame, ako sa podniká v gastre a naučíme to aj teba!

Veľkým benefitom našej knižky je aj 30 strán, ktoré sme venovali tomu, ako podnikať v gastre na Slovensku. Po prvý raz ti úplne otvorene ako na podnose ponúkame návod, ako začať a úspešne prevádzkovať bufet, palacinkáreň, kantínu, reštauráciu alebo jedáleň s denným menu pre hladné krky z korporátu. 

Ak sa chystáš vydať na odvážnu cestu gastropodnikania, naša knižka ťa pripraví a naučí, čo je stoličkový koeficient, prečo červíka z menu treba urýchlene vyloviť a aj to, prečo heslo Náš zákazník, náš pán vytráca pohodu z tvojho podniku.

Knižka je už v predpredaji, nakupuj na Donio

Naše jedlo ľudí spája už viac ako 10 rokov a obe knižky sú manifestom tejto našej vášne a živobytia.
Knihu Jedlo 2 si môžeš už dnes zakúpiť v predpredaji na Donio.sk

Kúpou knižky nielenže dostaneš do rúk recepty na to najlepšie lečo, kysnuté cesto, plnenú papriku, bryndzáky, pesto či hruškové maslo, ale tiež nám pomôžeš dosiahnuť dôležité míľniky na jedlej ceste našej knižky číslo 2. 

Prajeme ti dobrú chuť v živote a nech žuješ len samé dobré jedlo! 

PS: Ak ti to niekedy doma nevyjde, lebo veď nie každý deň je nedeľa, neboj sa, náš bufet Žufet na Partizánskej lúke je otvorený celoročne, 363 dní v roku. Dobrým jedlom ťa tu vždy radi poláskame a poradíme ti aj, kde sa v recepte stala chyba. :)