Spúšťame vianočné objednávanie

Kúpiť si môžeš kapustnicu, plnené perníky aj upcyklovanú vestu od Ushyte.

Vesta s históriou

Na vianočnú ponuku jedla si budeš musieť v tomto blogu ešte pár riadkov počkať, pretože jedna vec nás vystihuje viac.

Upcyklovaná vesta od Johanky z Ushyte. Vyrobila nám ju z krásnej látky od českej dizajnovej značky Lavmi, ktorá na našej starej adrese prekrývala hnusný kazetový stropa bolo nám ľúto vyhodiť ju.

Dali sme ju vyčistiť a vyžehliť, z čoho vyšlo 24 kusov upcyklovaných viest. Z výsledku praskáme šťastím a môžeš aj ty. Len sa ponáhľaj, lebo viac kusov nebude. Koláče sa možno dajú dopiecť ďalšie, ale látky, ktorá päť rokov počúvala vaše príbehy, životné strasti a všetky peripetie, radosti aj tajnosti, tej viac už nebude.

Takže toľko na úvod, teraz si už poďme plniť bruchá.

Jedlé veci

Už tradične pečieme naše plnené perníky, sú to štvrté Vianoce v rade. Tento rok konečne opäť vo vlastnej kuchyni! Kapacita je limitovaná lekvárom, ktorý si objednávame v Maďarsku a museli sme to urobiť niekoľko mesiacov vopred. S objednávkami preto netreba váhať, lebo ďalší lekvár nám už tak ľahko nepošlú a my to odmietame robiť z iného. Navyše, podľa skúseností z minulých rokov sa perníky vypredajú do dvoch týždňov.

Pripravili sme aj vianočnú kapustnicu a zemiakový šalát, pretože niekomu dobre padne, že to za neho urobí niekto iný. Nehovoriac o tom, že to bude žufaňácky dobré. S rovnakým vzorcom sme urobili aj našu slanú granolu a štedrú kašu, ktoré taktiež už nájdete v našom eshope. Ak sa perníky, šalát a kapustnica nevypredajú skôr, ich predpredaj sa skončí 15. decembra. Zvyšné trvanlivé veci a nejedlý tovar bude k dispozícii aj neskôr.

V našom online obchode nájdeš aj výberovú kávu na espresso a filter oblečené do našich šiat. Spojili sme sa pre ňu s kamarátmi z Diamond’s Roastery, ktorí to s nami tiahnu od Duláku až po Železku a ešte ďalej.

Silvestrovský balíček

Všetci dobre vieme, že Vianocami sa sviatky nekončia a že koncoročnú odmenu si bruchá zaslúžia až do Silvestra. Preto sme do ponuky zaradili super limitovaný silvestrovský balíček s tromi nátierkami. Nájdeš v ňom našu vajíčkovú, oškvarkovú a petržlenové pesto a k tomu škatuľu ementálových tyčiniek. Dá sa objednať do 26. decembra.

Nejedlé veci

Z nejedlých vecí by som si do nákupného košíka isto hodila nejaký Evin print, ktorej ruka obliekla do krásneho šatu mnohé naše jedlá a pravdepodobne všetky nejedlá. Poster, kniha Jedlo s našimi receptami aj zápisník Remini s vašimi receptami. Alebo s čímkoľvek, čo si radi a rady píšete na papier.

Objednávaj od-té-raz

Týmto okamihom sme definitívne spustili náš online obchod. Využiť môžeš osobný odber, ale za 3,50 € (poštovné a balné) ti vieme veci doručiť aj na adresu v rámci SR. Nejedlé produkty a trvanlivé jedlé produkty ako kaša, granola a káva ti vieme poslať Slovenskou poštou už dnes, ináč si tri dni pred Vianocami naložíme autá perníkmi, kapustnicami a šalátmi a rozvezieme všetko v rámci Bratislavského kraja tam, kam bude treba.

Po troch rokoch vylaďovania a na štvrtý pokus bude mať všetko veľmi špeciálne balenie, nakoľko sa o dizajn nálepiek na tovaroch a produktoch postarala naša Eva. Dali sme tomu krajší a kvalitnejší level chutí aj dizajnu, čo spolu vytvorilo takú nádhernú kolekciu, že sme na seba aj kúsok hrdé.

Tak teda šťastné, chutné a veselé, pretože vďaka jedlu sme živí.